Ako rýchlo ošúpať cesnak.

Ošúpať cesnak môže byť pre niekoho veľmi náročné a zdĺhavé, a preto to mnohokrát človek radšej ani robiť nechce. Olúpať cesnak však môžete aj jednoducho bez trápenia pri použití jednoduchého triku. Môžete si tak ľahko a bez starostí olúpať aj väčšie množstvo cesnaku.

Ako ošúpať cesnak najrýchlejšie a bez námahy?

Pre ľahké lúpanie cesnaku vám pomôže vložiť cesnak do vody. Trik spočíva v tom, že voda sa nasaje do šupiek cesnaku, šupky následne zmäknú a vďaka tomu bude lúpanie cesnaku oveľa jednoduchšie.

Pred plánovaným spracovaním cesnaku si teda nalúpte cesnak na strúčiky, ktoré ponoríte minimálne na pol hodiny do vody. Čím dlhšie ho tam necháte, tak tým sa bude lúpať ľahšie.

Pri následnom lúpaní si vyťahujte jeden strúčik po druhom, aby zvyšok strúčikov bol stále ponorený vo vode a nedošlo k opätovnému vyschnutiu šupiek cesnaku. Takto nasiaknuté šupky potom jednoducho zlúpnete z cesnaku dole.

Ako uchovať olúpaný cesnak?

Pokiaľ varíte, tak si vždy napočítajte presný počet strúčikov, ktoré budete potrebovať, pretože po ošúpaní začne strúčik cesnaku rýchlo vysychať. Pokiaľ sa stane, že vám náhodou zostane olúpaný cesnak navyše, tak ho môžete uchovať pomocou vákuovacieho zariadenia alebo aspoň uzatvárateľnej misky.

Pri spracovaní cesnaku si dobre vyberajte riad, ktorý s cesnakom príde do styku. Cesnak je veľmi aromatická plodina. Plast dokáže natiahnuť vôňu cesnaku, ktorú z neho budete len ťažko dostávať. Takú plastovú misku potom už nemôžete použiť napríklad na pečivo alebo iné potraviny, ktoré ľahko naberú okolitý pach.

Pokiaľ chcete uchovať po dlhšiu dobu napríklad už namletý cesnak, tak by sa do neho malo vmiešať cca 20% soli.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *