Ako na špinavý riad z umývačky

V dnešnom uponáhľanom svete sa umývačka riadu stala neodmysliteľnou súčasťou takmer každej domácnosti. Umývačka však nešetrí len čas, ale aj peniaze za energie a vodu. Pokiaľ vaša umývačka nepracuje správne a necháva špinavý riad, tak s tým musíte rozhodne niečo urobiť.

Špinavý riad z umývačky – ako na to?

Stáva sa, že vám v umývačke zostane špinavý riad? Umývačka potrebuje pravidelnú údržbu rovnako ako iné stroje v domácnosti. Pokiaľ sa tak nedeje, nie je neobvyklé vytiahnuť špinavý riad z umývačky aj po dokončení programu.

Kuchynská umývačka potrebuje z času na čas doplniť leštidlo alebo soľ. To sú však veci, o ktoré si sama povie. Umývačka potrebuje aj pravidelnú kontrolu čistoty spodného sitka, ktoré zachytáva zvyšky jedla. Zvyšky jedla môžu v umývačke nepríjemne zapáchať, ale môžu tiež práve za to, že umývačka bude umývať riady zle.

Pokiaľ máte dokonale čisté sitko od odpadu umývačky a napriek tomu vaša umývačka zapácha, tak skontrolujte ešte tesniacu gumu, ktorá je pri dvierkach umývačky. V tej sa totiž môže zachytávať aj množstvo nečistôt, ktoré môžu časom začať zapáchať.

Čistenie umývačky octom

Pokiaľ nechcete používať drahé čističe do umývačky, ktoré majú na starosť zbaviť vodné trysky vodného kameňa, tak môžete použiť aj ocot.

Čistenie umývačky octom je jednoduchým spôsobom čistenia. Nezaručuje však rozpustenie väčších kusov nečistôt tak, ako čističe kupované, preto je lepšie čistiť umývačku octom častejšie. Skvele však funguje proti zápachu.

Na vyčistenie umývačky octom musíte z umývačky vypratať všetok riad a na dno umývačky naliať liter octu. Pokiaľ je vaša umývačka riadu menej znečistená, tak postačí aj menej. Potom už stačí iba zapnúť cyklus s najvyššou teplotou.

Riad nemusíte pred vložením oplachovať

Veľa užívateľov má strach, že by im umývačka tanier, ktorý je kompletne od omáčky, neumyla. Oplachovať riad pred vložením do umývačky nemusíte, stačí ho len zbaviť hrubých nečistôt.

Využívajte naplno zakladač riadu v umývačke, nemusíte medzi taniermi robiť žiadnu medzeru. Poháre majú v umývačkách aj svoje špeciálne držiaky rovnako ako príbory.

2 názory k “Ako na špinavý riad z umývačky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *