Ako vyleštiť kuchynskú batériu, aby bola ako nová.

Hľadáte spôsob, ako dokonale vyleštiť kuchynskú batériu? Pri správnom postupe dokážete vyleštiť nielen kuchynskú batériu, ale aj ostatné vodovodné batérie v domácnosti. Poďme sa teraz pozrieť na to, ako vyleštiť kuchynskú batériu, aby vyzerala zase ako nová.

Kuchynskú batériu nikdy nedrhnite násilím

Väčšinou svoju kuchynskú batériu budete chcieť zbaviť hlavne od vodného kameňa, ktorý sa postupom času na batériu usadzuje. Vodný kameň môže zo začiatku tvoriť nevzhľadné fľaky, neskôr však tiež môže meniť farbu, až sa zmení na škaredú zelenú farbu.

Nikdy sa nesnažte vodný kameň odstrániť mechanicky neprimeranou silou. Môžete spôsobiť, že si z batérie odstránite povrchovú úpravu a už ju nikdy nenaleštíte. Batéria navyše bude v tom mieste oslabená a začne sa postupne odlupovať celá.

Jednoduchý trik s octovou vodou

Kuchynskú batériu môžete vyleštiť niekoľkými spôsobmi. My vám predstavíme podľa nás najefektívnejší variant s octovou vodou. Zo začiatku by sa malo z batérie odmontovať sitko, ktoré ponoríte do nádobky s octovou vodou. Sitko býva väčšinou veľmi zanesené a potom ani nerobí tak pekný prúd vody, ako by malo.

Keď budete mať sitko ponorené v octovej vode, tak si zmiešate vodu s octom v pomere 4:6. Týmto roztokom za pomoci handričky následne celú batériu leštíte tak, že bude zase vyzerať ako nová. Po dokončení leštenia potom už len namontujete späť sitko a batéria bude zase plne funkčná.

Použiť môžete aj parný čistič

Pokiaľ sa nechcete špiniť a robiť zápach, ktorý octová voda bude vždy vydávať, tak môžete použiť aj parný čistič. Ako prvú teda umyjete batériu vodou s čistiacim saponátom a necháte ju uschnúť.

Potom už len pomocou parného prístroja a pary s vysokou teplotou dočistíte všetky zákutia batérie. Batéria zostane po tomto zákroku krásne naleštená a čistá. Para má navyše oveľa lepšie dezinfekčné účinky, ako keď použijete octovú vodu.

Pokiaľ nemôžete odmontovať sitko batérie, tak použite vrecko, do ktorého nalejete ocot. Vrecko potom pevne utiahnite okolo hrdla batérie a dopustite vrecko vodou z batérie tak, aby bolo celé sitko ponorené. Aj tak ho dokážete perfektne vyčistiť.

Názor k “Ako vyleštiť kuchynskú batériu, aby bola ako nová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *